top of page
  • Dilek Sultan Ayan

Etkin Filo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 28 Haz 2019

Yüksek eğitimli ve deneyimli uzman ekip ile 24/7/365 araç kullanıcılarınıza destek verebilmek, tüm sürücü ve araç datasını tek platformda toplamak, sürücü ve araç karnesi oluşturabilmek, etkin filo yönetiminde sağlanması gereken en önemli kriterlerdendir. Bu yazımızda etkin filo yönetiminde sürücülerinizin öneminden bahsedeceğiz.


Etkin filo yönetimi etkin sürücü yönetimiyle başlar.

Etkin filo yönetimi yaparak iki ana sonuç elde edebilirsiniz;


  1. Minimum maliyetlerle filomuzu yöneterek araç giderlerimizi düşük tutabilmek,

  2. Araç filomuzdan daha uzun süre ve daha uzun km ler faydalanabilmek,


Etkin filo yönetimi sağlamanın en temel şartı, etkin sürücü yönetimi sağlayabilmektir.


Filo sürücülerine araç teslim etmeden kişilerin aktif trafikte sürüş deneyimlerini mutlaka test etmeliyiz. Ehliyeti olan ancak trafikte aktif araç sürüş deneyimi yetersiz olan bir çalışanınıza araç teslim ederseniz, bu sürücünün araca ve 3.şahıslara yaratabileceği riskleri de kabul etmiş oluruz.


Şirket aracı ile sürüş deneyimi kazanmaya çalışan personeliniz aracın mekanik aksamına ekstra maliyet yaratacak bir arızaya neden olabilir veya kaporta hasarlarının meydana gelmesine sebebiyet verebilir. İşe girişte veya araç tesliminden önce yapılan sürücü değerlendirme testi ile filonuzu güvenli sürücülere teslim etme imkanı bulursunuz.


Diğer yandan tüm filo sürücülerine yılda en az 2 kez filo sürücü bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilmesi etkin filo yönetimi için çok önemlidir.

Bu eğitimler ile sürücüleriniz güncel trafik kanunlarından, şirketinizin güncellenmiş araç kullanım politikalarından ve araçları ile ilgili ana sorumluluk alanlarında bilgi sahibi olacaktır. Eğitimler ile araçlarını çok daha iyi tanıyacak, kaza ve kriz anında en doğru önlemleri alarak kendi menfaatlerini ve şirketinizin menfaatlerini en iyi şekilde

.

297 görüntüleme0 yorum
bottom of page